Ryhdy kummiksi

Tansanian albiinolapset

Sinä voit muuttaa lapsen elämän!

Koulutus ei ole itsestäänselvyys köyhissä oloissa eläville lapsille. Kummina voit muuttaa kehitysmaan lapsen elämän. Kummin tuki antaa mahdollisuuden koulunkäyntiin ja turvalliseen lapsuuteen. Tukesi käytetään välttämättömiin koulunkäynnin kuluihin ja lasten hyvinvointiin. Samalla pyritään vaikuttamaan myös siihen, että lapsen lähiyhteisö tukee opiskelua.

Sinustako kummi Tansanian albiinolapsille?

Tansaniassa monet albiinolapset kokevat syrjintää ja vainoa poikkeavan ihonvärinsä vuoksi. Varsinkin Luoteis-Tansaniassa perinteinen kansanuskonto ja noituuden pelko vaikuttavat edelleen vahvasti ihmisten arkeen. Lapset tarvitsevat suojelua ja turvaa.

Lähetysseuran kummina annat albiinolapsille mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen. Kummien tuella autetaan yläkouluikäisiä nuoria jatkamaan koulunkäyntiä ja ammattiopintoja.
Kummiohjelmaan on valittu erityisesti tyttöjä, joiden koulunkäynti ei muuten olisi turvallista. Tärkeä osa tätä työtä on jakaa oikeaa tietoa albinismista ja vaikuttaa paikallisen väestön asenteisiin, jotta albiinolapset eivät enää kokisi jatkuvaa väkivallan uhkaa ja pelkoa. 

Ryhdy kummiksi ja tule mukaan muuttamaan maailmaa. Voit ryhtyä kummiksi Tansanian albiinolapsille tai voit valita liittymislomakkeesta jonkin muun sinulle tärkeän kummilapsiryhmän.

Tule mukaan!

Lue lisää: Kummityöllä tuetaan hengenvaarassa eläviä albiinoja Tansaniassa

Ryhdy kummiksi tästä

Lue lisää kummiudesta

Kysyttävää? Ota yhteyttä:
kummit(at)suomenlahetysseura.fi

Puh: 020 7127 201 

 

Tutustu kummityöhömme eri maissa

Viemme suomalaisten kummien tuen luotettavasti perille. Teemme kummityötä näissä maissa:

Afrikka             

Aasia       

     Etelä-Amerikka

Angola Kiina        Bolivia
Botswana Nepal        Kolumbia 
Etiopia Palestiina        Venezuela
Mauritania Pakistan  
Namibia Thaimaa  
Senegal Venäjä  
Tansania  

 

     


Suomen Lähetysseuran kummit ovat edistäneet lasten hyvinvointia jo vuodesta 1988 alkaen. Tuhannet kummitukea saaneet, entiset kummilapset toimivat nyt koulutettuina omissa ammateissaan. Kummien avulla he ovat löytäneet tien parempaan tulevaisuuteen.

Lähetysseuran kummiohjelmissa tukea saa yli 4 000 kummilasta. Kummilapset on valittu kummiohjelmiin vähävaraisuuden ja huono-osaisuuden perusteella. Kummituki kohdistuu jokaiselle lapselle yksilöllisesti koulukulujen ja elinkustannusten kattamiseen. Kummien tuki auttaa myös kummilasten perheitä. Tuki on luonteeltaan jatkuvaa ja auttaa pitkäjänteisesti yli 20 000 ihmistä.

Taikausko saattaa albiinot hengenvaaraan 


5-vuotias Juliana haluaisi käydä kirkossa isoäitinsä kanssa, mutta elämä kodin seinien ulkopuolella on vaarallista. Hän on yksi Tansania vainotuista albiinolapsista ja hänet on yritetty kidnapata jo monta kertaa. Juliana asuu Shinyangan alueella Luoteis-Tansaniassa, jossa usko noituuteen elää vahvana. Monet uskovat albiinojen ruumiinosien olevan onnea tuottavia taikakaluja. Siksi ihmiset, joilla on albinismi, elävät jatkuvassa vaarassa tulla tapetuksi tai silvotuksi.

Albinismi on geenimuunnos, jonka omaavan ihmisen ihosta ja hiuksista puuttuu väripigmentti. Albinismi on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja erityisesti Tansaniassa huomattavasti yleisempää kuin muualla maailmassa. Ihmiset, joilla on albinismi, kokevat monenlaista syrjintää ja varsinkin maaseudulla suoranaista vainoa. Suomen Lähetysseura toimii yhdessä paikallisen kirkon kanssa jakaen oikeaa tietoa albinismista ja antaen mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen.